Hozzávalók
2 db közepes nagyságú cukkini ( kb. 60 dkg)
5 dkg paradicsom
20 dkg rókagomba
1 csomó újhagyma
6 dkg vaj
1 cikk fokhagyma
1 csomó zellerzöld
4-5 db lestyán levél
3 tojás
őrölt fehér bors
só
5 dkg paradicsom
20 dkg rókagomba
1 csomó újhagyma
6 dkg vaj
1 cikk fokhagyma
1 csomó zellerzöld
4-5 db lestyán levél
3 tojás
őrölt fehér bors
só
Elkészítés
A húsos paradicsomokat néhány másodpercre
forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízben lehűtjük. Így a héját könnyedén
lehúzzuk, a paradicsomot kettévágjuk, magvait kinyomkodjuk, húsát felkockázzuk.
A gomba talpáról a földes részt levágjuk, alaposan megmossuk és cikkekre
vágjuk. A cukkiniket hosszában kettévágjuk, puha magházukat eltávolítjuk, és
enyhén megsózzuk.
Töltelék: Kevés vajban megpirítjuk
a karikákra vágott újhagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, néhány
percig pároljuk. Egybeforraljuk a paradicsommal, a zúzott fokhagymával, az
apróra vagdalt zellerlevéllel és a lestyánnal. A tűzről levéve hozzákeverünk
két keményre főtt, felkockázott és egy nyers tojást.
A kivájt cukkiniket megtöltjük.
Kivajazott serpenyőbe rakjuk és közepesen forró sütőben (150-170 oC)
20-25 perc alatt megsütjük.
Szia, baromira tetszik a cikk :)
VálaszTörlés