2014. június 27., péntek

Töltött cukkini


Hozzávalók



2 db közepes nagyságú cukkini ( kb. 60 dkg)
5 dkg paradicsom
20 dkg rókagomba
1 csomó újhagyma
6 dkg vaj
1 cikk fokhagyma
1 csomó zellerzöld
4-5 db lestyán levél
3 tojás
őrölt fehér bors

Elkészítés



A húsos paradicsomokat néhány másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízben lehűtjük. Így a héját könnyedén lehúzzuk, a paradicsomot kettévágjuk, magvait kinyomkodjuk, húsát felkockázzuk. A gomba talpáról a földes részt levágjuk, alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk. A cukkiniket hosszában kettévágjuk, puha magházukat eltávolítjuk, és enyhén megsózzuk.
Töltelék: Kevés vajban megpirítjuk a karikákra vágott újhagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, néhány percig pároljuk. Egybeforraljuk a paradicsommal, a zúzott fokhagymával, az apróra vagdalt zellerlevéllel és a lestyánnal. A tűzről levéve hozzákeverünk két keményre főtt, felkockázott és egy nyers tojást.

A kivájt cukkiniket megtöltjük. Kivajazott serpenyőbe rakjuk és közepesen forró sütőben (150-170 oC) 20-25 perc alatt megsütjük.

1 megjegyzés: